Често задавани въпроси | gp-net.bg Премини към основното съдържание

Предлагаме следните начини за плащане на месечният Ви абонамент:

 • Плащане в брой на касата на ГП-НЕТ ЕООД намираща се в с.Гърмен, ул."Първа" №35А - Офис на ГП-НЕТ ЕООД
 • Плащане на касите на EasyPay
 • Плащане щрез E-Pay. Можете да си регистрирате сметка към "GP-NET", като периодично плащане на битови сметки в системата на EasyPay
 • Плащане по банков път. За да заплататите сметката си по банков път, задължително трябва в основанието за плащане да запишете Вашето потребителско име. Банковата сметка на ГП-НЕТ ЕООД е IBAN: BG54FINV91501017631683, BIC: FINVBGSF
 • Предлагаме възможност за използване на интернет на предплатен абонамент,ако изберете такъв,нямате ангажимент да използвате и заплащате интернет достъпа всеки месец, можете да прекъсвате и възстановявате потреблението когато и за какъвто период желаете.След края на предплатения период интернета автоматично спира,ако желаете след време отново да възстановите ползването ,заплащате абонамента си,след което интернета във Вашия дом автоматично (веднага) се възстановява за периода за който сте предплатили , без да се налага да бъдете посещаван от техник във Вашия дом. Минималният период за които можете да предплащате е 1 (един) месец.

 

 • Предлагаме възможност за използване на интернет на срочен договор,ако изберете такъв абонаментен план се задължавате да заплащате избраният интернет достъп всеки месец за срока на договора,т.е нямате право да прекъсвате потреблението и да пропускате заплащането на месечния си абонамент.

Свързаноста до всяко домакинство е изградена с Оптични влакна (Fiber Optic). Ако сградата има изградено структорно окабеляване, същото се използва за доставката на интернет, без да е необходимо да се прекарва нов кабел.

 • Ако сградата в която живеете е построена в последните няколко години ,и в нея има изградено структурно окабеляване,интернета ще достигне до Вашето жилище през наличното окабеляване,без да се налага да се пробиват стените или прозорците.

 

 • Ако живеете в стара сграда без изградено структурно окабеляване , ще бъде необходимо да се направи малък отвор в стената,дограмата или вратата на Вашия дом за да достигне кабела до точката в която желаете да разположете Вашия компютър или безжичен рутер.
 • Passive Optical Network (PON) е мрежа от вида «точка към много точки» ,която използва мултиплексиране , чрез различни дължини на вълната, за осигуряването на работа в пълен дуплекс върху едно влакно, което посредством пасивни сплитери достига от оператора до дома на крайния потребител.

  Основни предимства на услугата:

  · Няма активно оборудване между клиента и оператора ,т.е няма нищо което да изисква или да се влияе от ел.захранването
  · Не се влияе от атмосферните условия.Оптичния кабел не създава статично електричество.
  · Високи скорости и резервираност на услугата
  · Екологично чиста технология с ниски разходи за експлоатация и поддръжка.


  Основните елементи на „пасивна оптична мрежа (PON)“

  Оптичен терминатор на линиите (OLT) –оборудването което управлява всички клиентски устройства.Разполага се в централния/регионалния офис на доставчика където се терминират оптичните влакна.

  Оптични мрежови терминали(ONT) – това са клиентските устройства в които на входа се свързва оптичното влакно, а на изхода домашни мрежови устроиства (компютри,таблети,телефони,телевизори)

  Пасивни сплитери - използват се за да позволят едно оптично влакно да обслужва множество точки за достъп (крайни клеинти)

Да ,всички абонаментни планове, могат да се използват на повече от един компютър.За да разпределите интернета на повече от един компютър Ви е необходим „рутер“ който ще настроим в някой от нашите офиси за Вас.

За да използвате безжичен интернет е необходимо да притежавате безжичен (WiFi) рутер в който ще бъде включен кабела, които ще прекараме до Вашия дом. В случай ,че абоната е сключил срочен договор,може да използва и безжичен рутер под наем,които следва да се върне на оператора след приключването на договорните отношения.

За да поръчате интернет достъп, трябва да посетите офиса на ГП-НЕТ за да заплатите първата месечна такса и да оформите необходимите документи по Вашата заявка ,след което най късно в срок от 2-3 работни дни, ние ще доставим интернет до Вашия дом.